Okos óvoda épülhet Budapesten

2022. október 12.Építészet
FőoldalOkos óvoda épülhet Budapesten

Okos óvoda épülhet Budapesten

A bölcsődék és óvodák olyan terek, amelyek a családok mai igényeihez és kihívásaihoz alkalmazkodva fejlődnek. Ezt mutatja az intelligens gyermekgondozás jelentése, ami integrálja a szükséges rugalmasságot ahhoz, hogy a legmagasabb minőséget kínálja a különböző jellemzőkkel és körülményekkel rendelkező családoknak.

Okos óvoda Budapesten

Az Archikon Építésziroda osztotta meg a közösségi oldalán, hogy a tervezésükben valósulhat meg az első okos óvoda. Azt írták, hogy a céljuk a harmonikus környezet kialakítása, amelyben az építészeti megoldások támogatják a gyerekeket, élménygazdag napokat biztosítanak, ugyanakkor az oktatást is korszerűsítik. Amikor mindezt smart programnak nevezzük, akkor nem feltétlenül az elektromos eszközökre kell gondolnunk, hanem az építészeti és a pedagógiai egységre is.

De mitől lesz okos egy óvoda? A tervek szerint itt a családokkal lényegesen könnyebb lesz a kapcsolattartás, hála az intelligens megoldásoknak. Az épületben monitorozó és optimalizáló rendszerek lesznek beépítve, amik megkönnyítik a vezérlést. A kamerarendszerek állandó és hordozható kialakítással készülnek majd el, így még inkább biztosítva lesz a gyerekek biztonsága. Emellett az óvoda okos eszközöket is kap, hogy még jobb játszó és foglalkoztató eszközöket használhassanak.

Ilyenek az okos óvodák külföldön

Külföldön óradíjas gyermekfelügyelet is elérhető, amely rugalmas időbeosztást kínál. Az egyik tényező, amely megkülönbözteti az egyes családok napirendjét, a szülők munkaideje. Az intelligens gyermekmegőrző központok tehát azok, amelyek nem egyetlen kezdési vagy befejezési időponthoz kötöttek. Ehelyett a szükséges sokoldalúságot kínálják, hogy minden család be tudja építeni ezt a munka-magánélet egyensúlyi tervet a mindennapi életbe.

Ezenkívül előfordulhat, hogy a felnőtt naptárában az utolsó pillanatban szakmai kötelezettségek merülnek fel, ami szükségessé teszi az eredeti napirend átdolgozását. Az újfajta óránkénti felügyület ezt is lehetővé teszi.

Fotó: Archikon

Fotó: Archikon

Rugalmas ár

Mint már jeleztük, ezek a központok hosszú nyitvatartási idővel rendelkeznek, így ez a lehetőség sok család számára tökéletes lehet. Gazdasági szempontból a rugalmas szolgáltatás egyik fő előnye, hogy a havi fizetés a szükséges időhöz igazodik.

Szakosodott csapat

Mint minden más intézményben, a jó felügyelet a megfelelő szakemberekből álló csapat összehangolt munkájának köszönhető. A központ alkalmazottai képzettséggel és tapasztalattal rendelkeznek, ami bizalmat ad a családoknak. Az intelligens óvodákban dolgozó szakemberek a hosszú nyitvatartási idő alatt nyújtják ezt a szolgáltatást. Itt minden tökéletesen van elrendezve egy olyan térben, ahol a gyermek jól érzi magát.

Ez egy tanulságos találkozóhely a gyermekek és a családok számára is, akiknek számos szolgáltatás és forrás áll a rendelkezésükre. A gyermekek biztonságos környezetben érintkeznek a többi játszótársukkal, ahol minden a játékról és a fejlődésről szól. Külföldön külön érdekesség, hogy a központok nyitvatartása néha a hétvégéken is elérhető.

Blog

Hasonló bejegyzések

Erre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

2023. június 21.|

Amikor jakuzzi vásárlásán gondolkodunk, sok-sok kérdés merülhet fel bennünk. Érdemes átgondolni, hogy mennyien fogják használni a jakuzzit, tisztában lenni azzal, hogy mennyit fogyaszt havonta és hogy milyen karbantartási, tisztítási feladatokkal számolhatunk.

A kultúra szerepe a nyelvtanulásban

2023. május 16.|

A kultúrát és a nyelvet gyakran elválaszthatatlannak nevezik, a köztük lévő kapcsolat pedig valóban rendkívül összetett – írja a témában a toppandigital.com. A nyelv ugyanis nem csupán szavak, nyelvtani elvek és mondatszerkesztés összessége, hanem egyedi