Laverie Charmion Vallee – A női testépítők régen

2022. november 5.Blog
FőoldalLaverie Charmion Vallee – A női testépítők régen

Laverie Charmion Vallee – A női testépítők régen

Amikor a történelemben megjelenő nőkre gondolunk, akkor mindig az aktuális szépségideálok jutnak az eszünkbe. Kár lenne azonban azt hinni, hogy csak a 21. században léteznek lázadók, akik ki merik fejezni az érzéseiket és önmagukat. A testépítőknek ma sincs könnyű dolguk, főleg akkor, ha hölgyek állnak be a kigyúrt pasik mellé, azonban régen még furcsábban néztek rájuk.

Miközben a társadalom tagjai betartották a normákat, addig mindig akadt néhány figyelemreméltó egyéniség, mint például a Charmion művésznéven megismert testépítő.

Laverie Vallee Kaliforniában született 1875-ben. Fiatalon tornázni kezdett, majd elkezdett fellépni. Az egyik ilyen fellépésén egy újságíró felfigyelt a lányra. Nemcsak arról számolt be, hogy milyen hihetetlen az izomtata, hanem újabb fellépéseket szerzett. Itt kezdett el elterjedni a Laverie Charmion név is, ami az egész útját elkísérte.

Fiatal nőként zenés színpadon kezdte, ahol tánc, ének és különböző bűvészmutatványok jelentek meg, tehát ő. Nagyon rövid idő alatt megismerték a nevét, amihez nagy mértékben hozzájárult a testalkata is.

Ahol a szexualitás tabu

Ebben a korban nem nagyon beszéltek hangosan a szexualitásról, azonban Charmion éppen ebben találta meg önmagát. Az egyik legismertebb mutatványa az volt, amikor tipikus viktoriánus öltözetben lépett a színpadra, majd a trapéz mutatványok közben szabadult meg a ruhájáról. Mindig olyan pózokat vett fel, amiben bemutatta a kidolgozott izomzatát, miközben végig kommentálta, hogy miként kell kinéznie a női testnek, valamint tippeket adott az alakformálással kapcsolatban is.

Ebben a korszakban az emberek tökéletes férfi testre vágytak, a nőktől azonban mást vártak el. Az akkori ruházat általában szűk volt, sehogy sem fért össze a mutatványokhoz szükséges rugalmassággal. Charmion azonban nem volt túl szégyellős, a szó szerinti sztriptíz után végig a trapézon marad. Bebizonyította, hogy nőként is el lehet érni magasságokat, és hogy a testet nem szabad egyetlen kategóriába sorolni.

Charmion sikere nem érdemel megvetést

Laverie Charmion Vallee

Laverie Charmion Vallee

Charmion tehetsége közkedveltté vált, az emberek vonzódtak hozzá. Thomas Edison 1901-ben lefilmezte a trapézos ugrását, majd rövidfilmet készített belőle. A rendhagyó némafilmen látszik, ahogy a művésznő megszabadul a ruhájától, miközben a férfiak elkapják a darabokat. A népszerűsége eljutott a tengeren túlra, így Európában is fellépett, hetente akár 200 dollárt is keresett vele, amivel megelőzte az átlagos amerikai férfiak havi fizetését is. Fényképeket és kitűzőket árult, amiken mindig a sportos testét mutatta.

Egy idő után maga mögött hagyta az előadóművész életét, majd második férjével visszavonult. Minden nőnek példa, hiszen egy olyan korban ért el sikereket, ahol tabunak számított a női test, nem beszélve a sportos kinézetről.

Olyan közegben állt ki magáért, ahol nem támogatták a hölgyek önmegvalósító tevékenységeit, viszont ez nem vetett gátat a lelkesedésének. Charmion 75 éves korában hunyt el, ugyanabban a városban, ahol egykor megszületett.

Blog

Hasonló bejegyzések

„Szerezd meg hát mind!”

2023. február 24.|

Kis szörnyek, nagy profit. A Pokemon című rajzfilmsorozatot, ha másként nem, hallomásból szinte mindenki ismeri, a jellegzetes figurák pedig szintén könnyen azonosíthatók. A sorozat a kilencvenes években hódította meg hazánkat, és bár azóta már nem

A bankok és a kripto piac

2023. február 24.|

A vagyonkezelő intézetek mindig figyelemmel kísérték a felső tízezer, illetve a milliomosok befektetési szokásait. Ez érthető is, elvégre egy jó ügyfél alkalmasint sokkal többet hoz a banknak, ráadásul kevesebb munkát jelent, mint száz, vagy akár

Tégla vagy SIP panel?

2023. február 20.|

A tégla és a sip panel mindkét építési módszer népszerű a mai napig, és mindkettőnek megvan a saját előnye és hátránya. A döntés azonban attól függ, hogy milyen építési igényeid