Ismerjük meg közelebbről a virágkötészet kultúráját

2023. december 31.Kultúra
FőoldalIsmerjük meg közelebbről a virágkötészet kultúráját

Ismerjük meg közelebbről a virágkötészet kultúráját

Amikor valakinek fiatal korában túlzás nélkül életre szóló döntést kell meghoznia nincs könnyű helyzetben. Az idősebbek persze próbálják átadni a fiatal 14 16 éveseknek a tapasztalataikat és legtöbben azt szokták kiemelni, hogy az a legfontosabb, hogy az ember felnőtt korában azt dolgozza, amit valójában szeret csinálni hiszen a mindennapjainkat tudjuk megkönnyíteni azzal, ha a hobbink lesz a hivatásunk.

A továbbtanulás előtt természetesen lehetőségünk van részt venni különböző pályaválasztási tanácsadásokon, ahol ugyancsak kideríthetjük, hogy miben vagyunk kiemelkedően tehetségesek. Vannak szakmák, melyek felkapottabbak, és olyanok is, melyek kevésbé népszerűek. Szerencsére ma már akár felnőtt korunkban is lehetőségünk van tovább-, vagy átképezni magunkat.

Elég a virágok szeretete egy virágkötő szakmához?

Sokan úgy tartják, hogy a virágkötő szakmához elhivatottság kell, ugyanis ezúttal sokkal többről van szó minthogy az ember egész nap szebbnél szebb csokrokat állítson össze. Azok a személyek, akik ebből élnek meg, általában azt szokták mondani, hogy igen sok áldozatot kell vállalnia annak, aki hivatásának a virágkötészetet válassza.

Ugyanis a virágos nemcsak a virág boltjában a pult mögött állva köti a virágcsokrokat, sőt elmondható az is, hogy a csoport kötés, illetve a virágdíszek elkészítése csak elenyésző hányadát teszi ki azoknak a feladatoknak, amelyek egy virágkötő munkakörébe beletartoznak.

A virágkötő és virágkereskedő képzést ma már a magyar felnőttképzési centrum keretein belül is lehetőségünk van elvégezni, ehhez csupán alapfokú iskolai végzettségre vagy a dobbantó program elvégzésére, illetve egészségügyi alkalmasságra lesz szükségünk.

A 800 elméleti online óra után a tanfolyam végén kézhez kapunk egy államilag elismert tanúsítványt, melynek birtokában minden tanuló egyénileg fog tudni jelentkezni a virágkötő és virágkereskedő vizsgára a kijelölt vizsgahelyek egyikén. A virágkötő és virágkereskedő tanfolyam több témakörből épül fel így a nyolcszáz óra alatt a résztvevők a virágkötészet mellett megszerzik a kellő szakmai tudásukat a növényismeret és kezelés, illetve a kereskedelem és vállalkozás területein is.

Milyen feladatokat végezhetünk el virágkötő, és virágkereskedőként?

Ha elvégeztük a virágkötő és virágkereskedő képzést akkor megismertük a virágkötészet kultúrájának kialakulását, illetve ennek az irányzatnak a stílusát és fejlődését. Lehetőségünk nyílik vágott és cserepes virágok, dísznövények, száraz virágok, zöldek és egyéb kiegészítők felhasználásával stílusos virágdíszeket készíteni és értékesíteni. Virágkötőként tehát nemcsak a virágkötészethez kell értenünk, hanem meg kell szereznünk az üzlet vezetéssel kapcsolatos tudást is.

A legnagyobb alapszabály: egy jó virágkötő legyen jó virágkereskedő is.

A tanfolyam során megismerhetjük a legújabb hazai és nemzetközi trendeket, és megtanuljuk azt is, hogy hogyan kell szakszerű tájékoztatást adni a vásárlóknak a növények gondozásáról, igényeiről, illetve a virágdíszek használatáról. Munkánk során árajánlatot és terveket kell készítenünk, anyagmennyiséget kalkulálnunk, és az sem hátrány, ha egy virágkötő a későbbiekben is képezni szeretné magát.

Blog

Hasonló bejegyzések

Erre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

2023. június 21.|

Amikor jakuzzi vásárlásán gondolkodunk, sok-sok kérdés merülhet fel bennünk. Érdemes átgondolni, hogy mennyien fogják használni a jakuzzit, tisztában lenni azzal, hogy mennyit fogyaszt havonta és hogy milyen karbantartási, tisztítási feladatokkal számolhatunk.