Hova is menjünk, ha van egy kis ráérő időnk

2023. február 13.Kultúra
FőoldalHova is menjünk, ha van egy kis ráérő időnk

Hova is menjünk, ha van egy kis ráérő időnk

Magyarországon számtalan lehetőség van a szórakozásra. Hogy kinek mi a fontos, azt ki-ki maga döntse el, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt érdekesebbnél érdekesebb előadások vannak kitalálva. Sajnos sok esetben Budapestre koncentrálódnak, de bármely más vidéken is találkozhatunk sokszínű programokkal.

Éttermek, romkocsmák, koncertek, színházi előadások, filmszínházi vetítések, kiállítások, múzeumok, sportesemények, uszodai programok, skanzenek, vásárok, Állatkerti séták várják az ide látogatókat. Főleg tavasszal, nyáron indulnak be a fesztiválok, a szabadtéri programok. Szinte minden nagyobb városban is fellelhetőek ezen programok. Sőt egybe köthetőek online szállásfoglalással is, ahol ha időben történik, még engedményeket is lehet kapni, vagy belépőket egyes eseményekre.

Ahogy mi ünneplünk

Tavasszal jön a Nemzeti Ünnep az 1848-as szabadságharcról való megemlékezés, március 15-én, majd Húsvét, Pünkösd. Május 1-jén a Munka ünnepén a majálisok, színes bokrétákkal, sörrel, virslivel és vurstlival. Augusztus 20-án az Államalapítás Ünnepén, valamint Szent István napján, körmenettel reggel, hatalmas pompás tűzijátékkal pedig sötétedés után este emlékezünk.

Október 23-án van az 1956-os Forradalom napja. November 1-jén Mindszentek, vagy ahogy más kultúrkörben nevezik a Halloween, utána másnap jön a halottak napja, gyönyörű, ahogy sötétedéskor az emlékezés fényei, mécsesei pislákolnak a temetőkben. Legvégül jön decemberben a Karácsony és az Új év ünneplése.

Ezen eseményekkor mindig van szabadtéri megemlékezés, majd azt követően kirakodó vásárok. Híres, a bécsivel vetekedő a Budapesti Bazilikánál és Vörösmarty téren lévő karácsonyi vásár, érdemes ott kipróbálni a forralt bort, Isteni!

Jöjjön akkor a fesztivál, ahogy mi magyarok szeretjük

Interneten, weben keresztül kiválóan lehet tájékozódni, a nekünk tetsző színházi programokról. Nézzük mi a helyzet a fesztiválokkal. Felsőoktatási intézményeknél; Corvinus Egyetemi Napok, Kandós Ifjúsági Napok, Közgáz Évzáró Bál, Pécsi Egyetemi napok zárják az évet náluk. Könnyűzenei paletta egy része; Sziget, Balaton Sound, Fishing on Órfű, Volt, Campus, Cserfő Jazzland, Deja Vu, Fesztergom, Főtér, Gothica, Hegyalja, Magyar Sziget, Pécsi nemzetközi Summertime Blues & Jazz, Rockaréna.

Ember legyen a talpán, aki ekkora választékból nem talál magának szimpatikus lazulást, bulit. Mondhatni minden korosztálynak van valami érdekes program kitalálva. Ha jót akarunk magunknak, előre foglalunk jegyet és szállást is online, mert ezekre a rendezvényekre elkapkodják a jegyeket.

Külföldön is jó bulik várják az érdeklődőket

Adrián a Sea Dance Fesztivál, Buljarica strandon, Montenegróban. Extrém zene Josefovban az erődben Brutal Assault néven. Vajdaságban a Malom fesztivál. A német Rock am ring, Rock am park, Münchenben Élelmiszer fesztivál, tavaszünneppel, Bajor sörfest. Ferie Messium Középkori fesztivál Olaszországban.

Burning Man, a nevadai Black Rock sivatagban, Fényfesztivál Luxemburgban. Ehhez nem szabad elfelejteni az adott országban érvényes szabályozást és korlátozásokat, valamint a kiutazás mikéntjét sem. Ki-ki pénztárcájának, érdeklődésének megfelelő programok palettájáról tud választani.

Blog

Hasonló bejegyzések

Erre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

2023. június 21.|

Amikor jakuzzi vásárlásán gondolkodunk, sok-sok kérdés merülhet fel bennünk. Érdemes átgondolni, hogy mennyien fogják használni a jakuzzit, tisztában lenni azzal, hogy mennyit fogyaszt havonta és hogy milyen karbantartási, tisztítási feladatokkal számolhatunk.