Gyermek telefonkövető már okosóra segítségével is

2023. február 8.Blog
FőoldalGyermek telefonkövető már okosóra segítségével is

Gyermek telefonkövető már okosóra segítségével is

Szülőként még akkor is aggódunk a gyerekünk miatt, amikor elvileg pontosan tudjuk, hogy hol van. Óvodás, esetleg kisiskolás korban még nem olyan nehéz tudni, merre jár csemeténk, hiszen az iskolán/óvodán kívül mindig velünk van, mi visszük a különórákra, barátokhoz, rokonokhoz stb.

Ám ahogy nő a gyerkőc, egyre inkább igénye van az önállóságra, elmenne már egyedül a barátaival moziba, meginni egy üdítőt, megnézni egy koncertet, vagy csak sétálni egyet a parkban, esetleg egyedül hazajönni az iskolából.

Persze a szülők mindig aggódnak, hogy mi van, ha valami baj történik, ennek ellenére természetesen egy idő után már engedik a gyerkőcöt, pontosabban inkább a kiskamasz, tini gyermekünket egyedül is érvényesülni. Aztán a gyerek késik egy kicsit, a szülő pedig kétségbe esik, hogy vajon merre járhat?

Baj történet, kórházba került, rosszabb esetben elrabolták? Persze a válasz ilyenkor a legtöbb esetben koránt sem ez, inkább az, hogy elszaladt az idő, a gyerkőc pedig nem nézte az órát, de nem lenne jobb, ha pontosan tudnánk, hogy úton van-e hazafelé, vagy épp a mentő száguld vele a sürgősségire?

Lépésről lépésre applikáció, amivel nyomon követhető a gyerek

Számos applikáció érhető már el a mobilunkra és az okosóránkra, a szülőknek pedig már léteznek olyan appok, melyekkel a gyermekünket tudják nyomon követni. A legtöbb iskolában alsós korban még nem engedik a mobiltelefon használatát, viszont az okosórát már igen.

Az okosóra tehát felkerül a gyerkőc kezére, a Lépésről lépésre és a Wear applikáció pedig az okosórára és az Android okostelefonra. Az okosórák közel sem tudnak annyit, mint egy mobiltelefon, viszont arra nagyon is jól használhatóak, hogy a szülők mindig tudják, merre jár csemetéjük.

A Lépésről Lépésre applikációt kifejezetten okosórákra tervezték, és arra szolgál, hogy a szülő a GPS-nek köszönhetően nyomon követhesse gyermekét, meghatározza a jelenlegi pozícióját, és persze a korábbiakat is, tehát azt is tudni fogja, merre járt a gyermek, nemcsak azt, hogy éppen hol tartózkodik az adott pillanatban.

Mit tud egy ilyen okosóra applikáció a nyomon követésen kívül?

Mivel az okosórák nemcsak az időt tudják mutatni, hanem akár hívást is tudnak kezdeményezni, ezért arra is van lehetőség az applikáción keresztül, hogy az SOS gomb megnyomásával segélyhívást indítsanak.

Emellett azonnali jelzést kaphat a szülő, ha az okosóra eltávolításra kerül, ami szintén hasznos lehet. Lehetőség van arra is, hogy a szülő beállítson egy útvonalat, ahol a gyermeknek elvileg tartózkodni kell, és jelzést kaphat, ha letér erről az útvonalról.

Persze nemcsak kiskamasz, és kamasz gyermekünk esetében lehet hasznos az okosóra, és a hozzá tartozó applikáció. Akkor is érdemes használni, ha fiatal felnőtt, vagy nagyobb kamasz gyermekünk külföldi útra készül, és szeretnénk tudni, hogy merre tartózkodik.

Szülőként mindig fontos, hogy gyermekünket biztonságba tudjuk, az okosórák pedig lehetővé tehetik ezt számunkra, akár kisiskolás, akár kamasz, akár fiatal felnőtt gyermekről van szó.

Blog

Hasonló bejegyzések

Művészeti megoldások az építészetben

2023. október 3.|

Talán kevesen tudják, de az építészeknek is van világnapja, és ez valójában nem is számít egy újkeletű dolognak. 1998-ban nyilvánította az Union Internationale des Architectes (UIA), vagyis az Építészek Nemzetközi Szövetsége 10.06.-át az építészek világnapjává.

Azbeszt, a veszélyes hulladék az építkezéseken

2023. szeptember 28.|

A rekonstrukciós munkálatok programjában néhány évvel ezelőtt újra azbeszt került a figyelem középpontjába, ennek ellenére az emberek nagy része a mai napig nincs tisztában azzal kapcsolatban, hogy ez az anyag miért ártalmas, és hogy milyen