Erre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

2023. június 21.Blog
FőoldalErre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

Erre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

Amikor jakuzzi vásárlásán gondolkodunk, sok-sok kérdés merülhet fel bennünk. Érdemes átgondolni, hogy mennyien fogják használni a jakuzzit, tisztában lenni azzal, hogy mennyit fogyaszt havonta és hogy milyen karbantartási, tisztítási feladatokkal számolhatunk.

Ha nagy a család, pezsgő közösségi életet élünk, akkor érdemesebb nagyobb jakuzzit vásárolni, ellenben, ha csak egy-két ember használja azt rendszeresen, akkor felesleges többet költeni egy nagyobb berendezésre.

A jakuzzi méretek esetében 2-3 személyes kivitellel is találkozhatunk, de ha szükséges, akár egy 5-6 fős pezsgőfürdőt is tudunk vásárolni. Azon túl, hogy meg van adva, hogy egy jakuzzi hány férőhelyes, a belső kialakítást is érdemes megnézni, a férőhelyek kialakítása, formája és mélysége ugyanis eltérő lehet, tudtuk meg a drspa.hu jóvoltából.

Ha a költségeket nézzük, akkor minimális a különbség egy nagyobb, több férőhelyes és egy kisebb jakuzzi fenntartása között. Viszont általában a nagyobb esetén többféle ülés- és masszázspozíció közül választhatunk.

A jakuzzi fenntartási költsége attól függ, hogy egész évben használjuk-e, vagy csak nyáron, valamint hogy kül- vagy beltéren van-e, illetve hogy hányszor használjuk, mennyien és milyen hőmérsékletű vízzel, hisz nem mindegy, hogy 32 vagy 38 fokos vizet szeretnénk-e.  Ettől fontosabb, hogy milyen a szigetelés, a tető anyaga, milyenek a masszázsszivattyúk és szűrőszivattyú, valamint a vízkezelés.  Általánosítani tehát nem lehet, de átlagot számolni igen.

Ez alapján egy jól megtervezett és kiváló alkatrészekből kivitelezett 3-4 személyes jakuzzi havonta 7-10 ezer forintba kerül, míg egy 5-6 fős jakuzzi energiaigénye 12-16 ezer forint havonta.

A karbantartást nézve vízkezelésre például heti 1-10 percet számolhatunk, a szűrőbetétek tisztítása sem több 5-10 percnél 1-2 hetente. Az időszakos karbantartásra pedig érdemes egy-két évente sort keríteni. Ilyenkor a jakuzzit teljesen át kell mosni, ki kell tisztítani és a fúvókák vízkőmentesítéséről is gondoskodni kell.

Az is sarkalatos kérdés, hogy milyen minőségű víz kering a jakuzziban. A vízkezelésre tehát szükség van, ez sem bonyolult művelet, aktív oxigénnel, brómmal, klórral, vagy vegyszermentesen is el lehet végezni.

Fontos az is, hogy hol is kap majd helyet a jakuzzi. Ha kültéren szeretnénk elhelyezni, akkor gondoskodjunk egy minimum 10 centiméteres vízszintes betonalapról, ami alá minimum 5 centiméter sóderágy szükséges. Fontos, hogy minimum két oldalhoz hozzá tudjunk férni. Előfordulhat, hogy félig vagy teljesen besüllyesztve szeretnénk kialakítani a jakuzzit, ilyenkor is fontos, hogy a jakuzzi körbejárható maradjon és az oldalburkolatot el lehessen távolítani.

Ha beltéri pezsgőfürdőt szeretnénk, akkor a helyiség szellőztetésére is ügyeljünk, és érdemes egy padlóösszefolyót beépíteni, hogy könnyen le tudjuk ereszteni a vizet. Ezen kívül minden esetben gondoskodni kell a jakuzzi áramellátásáról, ez esetben alapelv, hogy konnektor használata tilos.

Blog

Hasonló bejegyzések

Erre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

2023. június 21.|

Amikor jakuzzi vásárlásán gondolkodunk, sok-sok kérdés merülhet fel bennünk. Érdemes átgondolni, hogy mennyien fogják használni a jakuzzit, tisztában lenni azzal, hogy mennyit fogyaszt havonta és hogy milyen karbantartási, tisztítási feladatokkal számolhatunk.