A John Deere története: csúcsminőség, kényelem, könnyű kezelhetőség

2023. január 24.Kultúra
FőoldalA John Deere története: csúcsminőség, kényelem, könnyű kezelhetőség

A John Deere története: csúcsminőség, kényelem, könnyű kezelhetőség

A mezőgazdaság mintegy 10 ezer évvel ezelőtt kezdődött, a földművelés és az állattenyésztés kialakulása fontos része az emberiség történelmének. Ahogy teltek az évszázadok, évezredek, egyre újabb és újabb technológiák jelentek meg.

Így vált egyre hatékonyabbá a termelés, így tud a mezőgazdaság több és több terméket előállítani, rövidebb idő alatt. Ma már elképzelni sem tudjuk, de egykor gépek nélkül művelték a földeket, most pedig már olyan modern eszközök és gépek állnak rendelkezésre, mint a John Deere által gyártottak.

Talán nem sokan tudják, hogy John Deere kovácsmester volt, aki 1836-ben költözött Illinois államba, ahol megnyitotta saját kovácsműhelyét, írja a gepkozvetito.hu. Az itteni talaj azonban nagyon kemény és agyagos volt, és az általánosan használt öntöttvas ekék itt igen nehezen boldogultak.

A föld ugyanis megtapadt az eke alján és a farmereknek néhány méterenként meg kellett állniuk, hogy lekaparják azt. Erre jelentett megoldást John Deere találmánya, aki meg volt győződve arról, hogy egy magasan csiszolt felületű eke a mezőn való haladás során le fogja magáról választani a ragadós talajt, így törött fűrészlapból származó acélból készített ekét. Ez az öntisztító eke igen hamar népszerűvé vált, olyan nagy igény volt rájuk, hogy állítólag több százan gyűltek össze egy farmon, hogy lássák, amint a kovácsmester John Deere kipróbálja az új terméket.

Innen pedig már nem volt megállás, 1848-ben Deere a Mississippi keleti partján fekvő Moline-ba költözött, ahol a folyó energiát biztosított a gyára működtetéséhez és a folyami hajók révén a nyersanyagok beszállításhoz és az eke piacra szállításához nyújtott lehetőséget. Deere cége hamarosan már évi 1000 ekét gyártott. Deere vállalatát 1868-ban Deere&Company néven jegyezték be, és a mai napi azt az alapelvet vallják, mint az alapító, hogy csak kiváló minőségű termékeket gyártanak.

John Deere igazán 1876 után vált nemzetközileg is elismertté, miután nyert a Párizsi Világkiállításon. Az eladásai ekkortól igencsak megugrottak és a bevételből fejlesztette tovább a cégét. Emellett Rock Islanden erőművet építtetett, ami áramot szolgáltatott, a városi bank elnöki pozícióját is betöltötte, volt könyvtári igazgató és a politikai életbe is belekóstolt. John Deere 1886-ban hunyt el.

John Deere traktorok magas minőségben

A John Deere név garancia a minőségre, a mai napig ez a legjelentősebb és legerősebb traktormárka a piacon. Nagy előnyük a John Deere traktoroknak, hogy megkönnyítik a mezőgazdasági munkát, hisz könnyen kezelhetők, tartósak, strapabírók. Mechanikus elsőkerék-meghajtás, erős kétkerék-hajtás és széles radiális gumi kínálat jellemzi ezeket a traktorokat, melyek irányítását megkönnyíti a mechanikus joystick.

A fogyasztásuk is igen kedvező, az injektorvezérlésnek és az elektronikusan szabályozott befecskendezésnek köszönhetően kevesebbszer kell váltani, a motor fordulatszáma csökkenhet. A John Deere traktorok prémium kényelmet és maximális biztonságot kínálnak, mindezt egyszerű és kényelmes működtetés mellett, igazi csúcskategóriás termékeket.

Blog

Hasonló bejegyzések

Erre kell figyelni jakuzzi vásárlása előtt

2023. június 21.|

Amikor jakuzzi vásárlásán gondolkodunk, sok-sok kérdés merülhet fel bennünk. Érdemes átgondolni, hogy mennyien fogják használni a jakuzzit, tisztában lenni azzal, hogy mennyit fogyaszt havonta és hogy milyen karbantartási, tisztítási feladatokkal számolhatunk.